Baconlindad kyckling med kantarellpasta

Du behöver 4 st kycklingfiléer 4 skiva bacon 2 tsk rosmarin salt, svartpeppar 400 g spenat- eller fullkornsbandspagetti 200 g kantareller 2 msk smör 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 4 skiva bacon
  • 2 tsk rosmarin
  • salt, svartpeppar
  • 400 g spenat- eller fullkornsbandspagetti
  • 200 g kantareller
  • 2 msk smör
  • 2 dl matyoghurt kokbar
  • salt och svartpeppar
  • 400 g skärbönor

Gör så här

1
Vira en baconskiva runt varje kycklingfilé, krydda med rosmarin, salt och peppar och stek mitt i

2
ugnen i 200 grader i 20 minuter.

3
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Stek under tiden kantarellerna i en panna, vänd ner yoghurten och koka upp. Smaka av med salt och peppar och vänd ner avsilad pasta.

4
Snitta skärbönorna fint och koka dem 3–4 minuter i kokande, lättsaltat vatten. Servera dem till kycklingfiléerna och pastan.


Kommentar:
Kcal 590, Fett 12 g, Kolhydrater 75 g, Fibrer 7 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top