Key lime cheesecake med apelsin

Av .

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
20 röstande. Du har satt betyget 3.

Du behöver

  • 1 1/2 gelatinblad
  • 8 digestivekex
  • 1/2 tsk malen kanel
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 burk (à 400 g) sötad kondenserad mjölk
  • rivet skal och saft av 1 lime
  • Topping
  • 2 apelsiner
  • ev färsk mynta

Gör så här

1
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter. Krossa kexen till smulor och blanda med kanel.
2
Fördela smulorna i fyra lite större eller åtta mindre glas.
3
Vispa grädden i en bunke. Vispa ner kondenserad mjölk och lime-skal. Smält gelatinet i limesaften i en kastrull och rör ner det i smeten.
4
Fördela smeten i glasen. Ställ kallt i minst två timmar, gärna över natten.
5
Skär bort skalet på apelsinerna och skär dem i små bitar. Fördela i glasen. Garnera eventuellt med mynta.

Kommentar:
Lägg till 2 timmar i kyl.

Recept