Kirskålspaj med chevre

Du behöver pajdeg 3 dl vetemjöl 100 g smör 3 msk kallt vatten 1.5 krm salt Fyllning 1.5 l kirskål (eller färska spenatblad) smör till...

Tillagningstid: 90 minuter
4 portioner

Du behöver

  • pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 3 msk kallt vatten
  • 1.5 krm salt

Fyllning

1.5 l kirskål (eller färska spenatblad)
smör till stekning
salt och peppar
3 st ägg
2.5 dl mjölk
200 g chèvreost

Gör så här

1
Blanda snabbt ihop degen och låt den vila kallt

2
i 30 minuter.

3
Värm ugnen till 175 grader.

4
Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel i botten.

5
Grädda pajskalet i 5–10 minuter.

6
Skölj kirskålen, skär bort stjälkarna ifall du fick med dem och förväll i kokande vatten 1 minut, (spenat behöver inte förvällas).

7
Fräs den sedan i lite smör med salt och peppar.

8
Blanda ägg och mjölk och rör ner den avrunna kirskålen. Smaka av med salt och peppar.

9
Häll äggblandningen i det förgräddade pajskalet och smula över chevren. Grädda pajen i cirka 30 minuter.


Kommentar:
Recept och foto: Katarina Nordgren, Tomas Södergren

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top