Läsar-recept

Kladdkaka med center/plopp

Du behöver 3 st ägg 3.5 dl strösocker 5 msk kakao 1 tsk vaniljsocker 2 dl vetemjöl 150 st smält smör salt En nypa 2...


0 Ingen enhet / tomt

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 3.5 dl strösocker
  • 5 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 150 st smält smör
  • salt En nypa
  • 2 st center eller plopp, rullar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.

2
Smält smöret och ställ åt sidan för att svalna något.

3
Rör ihop ägg och socker, blanda därefter i de torra ingredienserna och rör sist ner det smälta smöret. Smöra och bröa en rund form med avtagbar kant.

4
Häll i smeten i formen och tryck ner ca 15 st chokladbitar i smeten.

5
Ställ in i ugnen i 25-30 minuter. Ta ut den från ugnen ( den ska vara ganska lös i mitten ) och fördela resten av chokladbitarna över kakan och ställ in i ugnen på eftervärmen någon minut så chokladen smälter och bred ut den till en topping. Förvara svalt i 4 timmar eller över natten innan servering. Servera med en klick lättvispad grädde.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top