Du behöver
- 3 st ägg
- 3.5 dl strösocker
- 5 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl vetemjöl
- 150 st smält smör
- salt En nypa
- 2 st center eller plopp, rullar
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Smält smöret och ställ åt sidan för att svalna något.
3
Rör ihop ägg och socker, blanda därefter i de torra ingredienserna och rör sist ner det smälta smöret. Smöra och bröa en rund form med avtagbar kant.
4
Häll i smeten i formen och tryck ner ca 15 st chokladbitar i smeten.
5
Ställ in i ugnen i 25-30 minuter. Ta ut den från ugnen ( den ska vara ganska lös i mitten ) och fördela resten av chokladbitarna över kakan och ställ in i ugnen på eftervärmen någon minut så chokladen smälter och bred ut den till en topping. Förvara svalt i 4 timmar eller över natten innan servering. Servera med en klick lättvispad grädde.