Knubbiga kryddben

Du behöver 2 pkt kycklingben rosmarin färsk. eller torkad, lättstött 1.5 pkt bacon mager 2 msk honung ljus 1 tsk paprikapulver 0.5 krm kajennpeppar 0.5...


4 portioner

Du behöver

  • 2 pkt kycklingben
  • rosmarin färsk. eller torkad, lättstött
  • 1.5 pkt bacon mager
  • 2 msk honung ljus
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • 0.5 msk citronsaft nypressad

Apelsinsås:

1 tärning hönsbuljong
2.5 dl mellangrädde 27 %
1 msk vetemjöl
1.5 dl koncentrerad apelsinjuice

Gör så här

1
Knipsa ev. av fotledsknotan på varje ben. Drag skinnet från fågelköttet och träng köttet mot knubbigaste delen av klubban till en tjock bulle. Repa ett par msk rosmarinbarr från stjälkarna. Bred ut lika många baconskivor på bänken som det finns kycklingben. Beströ skivorna med rosmarin och vira en skiva, med barren inåt, runt varje ben. Stek benen i smord ugnsform mitt i 275-gradig ugn 15 minuter, vänd bitarna i halvtid.

2
Smält honungen rinnande i ugn eller i mikro, blanda i paprikapulver, kajennpeppar och citron. Tag ut kycklingformen och pensla varje baconben runtom med kryddhonung. Stek ytterligare 10 minuter. Servera genast med apelsinsås.

3
Sås: Lös buljongtärningen i sjudande grädde. (Red av med mjölet utrört i ett par msk vatten om lite tjockare sås önskas. Den ska i så fall sjuda 3 minuter efter avredningen.) Smaksätt med apelsinjuice, hetta upp och servera.


Kommentar:
Till de knubbiga kryddbenen passar det utmärkt med rösti. Som efterrätt blir det gott med aprikosmoussepaj.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top