Koka om frysta kräftor

Du behöver 2 kg kräftor tinade 2.5 l vatten 1 st flaska lättöl (33 cl) 100 g grovsalt 2 st sockerbit 1 msk dillfrö 1...

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 2 kg kräftor tinade
  • 2.5 l vatten
  • 1 st flaska lättöl (33 cl)
  • 100 g grovsalt
  • 2 st sockerbit
  • 1 msk dillfrö
  • 1 kg krondill kronorna

Gör så här

Lägg kräftorna i en bunke. Koka upp vatten, öl, grovsalt, sockerbitar och dillfrö. Tillsätt hälften av dillkronorna och låt dem koka med 5 minuter. Ta bort och lägg i resten av krondillen. Slå den kokheta lagen över kräftorna. Ställ bunken i kallvatten för avkylning, sätt in kräftorna i kylen över natten.


Kommentar:
Recept: Per-Anders Bergqvist. Frysta kräftor kan ha minst sagt varierande kvalitet, men bara genom att lägga dem en ny lag så blir de mycket godare.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top