Kokt wienerkorv med potatissallad

Du behöver 1 kg fast potatis (Asterix) 2 msk vitvinsvinäger 3.5 msk olivolja 1 tsk dijonsenap 0.5 st rödlök skivad 2 msk gräslök salt och...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg fast potatis (Asterix)
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 3.5 msk olivolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0.5 st rödlök skivad
  • 2 msk gräslök
  • salt och svartpeppar
  • 8 st wienerkorv

Gör så här

1
1. Skala och koka potatisen mjuk. Häll bort vattnet och ånga av.

2
2. Lägg potatisen i en bunke.

3
Dela den grovt med en bordskniv. Slå på vinäger, olivolja och senap. Vänd ihop med rödlök och gräslök.

4
Krydda med salt och svartpeppar.

5
3. Servera till kokta wienerkorvar. Lägg dem i kokande vatten och dra bort kastrullen från värmen och

6
låt dra 8–10 minuter. Ha gärna lök, lagerblad och kryddpepparkorn i korvspadet.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 560
Fett 33 g
Kolhydrater 52 g
Fibrer 3 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top