Du behöver
- 1 kg fast potatis (Asterix)
- 2 msk vitvinsvinäger
- 3.5 msk olivolja
- 1 tsk dijonsenap
- 0.5 st rödlök skivad
- 2 msk gräslök
- salt och svartpeppar
- 8 st wienerkorv
Gör så här
1
1. Skala och koka potatisen mjuk. Häll bort vattnet och ånga av.
2
2. Lägg potatisen i en bunke.
3
Dela den grovt med en bordskniv. Slå på vinäger, olivolja och senap. Vänd ihop med rödlök och gräslök.
4
Krydda med salt och svartpeppar.
5
3. Servera till kokta wienerkorvar. Lägg dem i kokande vatten och dra bort kastrullen från värmen och
6
låt dra 8–10 minuter. Ha gärna lök, lagerblad och kryddpepparkorn i korvspadet.
Näringsvärde:
Kcal 560
Fett 33 g
Kolhydrater 52 g
Fibrer 3 g