Körsbärsglass med vanilj

Du behöver 3 dl körsbär urkärnade 0.5 dl vatten 0.5 dl strösocker + 2 dl 1 st vaniljstång 4 dl mjölk 3 % 3 dl...

Tillagningstid: 50 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 3 dl körsbär urkärnade
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker + 2 dl
  • 1 st vaniljstång
  • 4 dl mjölk 3 %
  • 3 dl vispgrädde
  • 6 st äggulor

Gör så här

1

Lägg körsbär, vatten och 1/2 dl socker i en rostfri kastrull. Koka upp och sjud ett par minuter tills körsbären är mjuka. Dra av kastrullen från plattan och låt körsbären kallna.

2

Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Koka upp mjölk, grädde, vaniljstång och frön i en rostfri kastrull. Dra av kastrullen från plattan. Vispa äggulor och 2 dl socker luftigt i en separat bunke.

3

Häll den varma gräddmjölken över gulorna i en jämn stråle, vispa under tiden och häll tillbaka allt i kastrullen. Sjud blandningen till 85 grader eller tills den börjar tjockna under vispning. Ta av från värmen, det får inte koka.

4

Häll massan i en bunke och kyl ner. Låt gärna glassmassan stå i kylen och mogna över natten för bästa resultat, eller låt den kallna och kyl ner den i kylen innan den hälls i glassmaskinen. Sila av massan och kör den i glassmaskinen. Lägg över glassen i en bunke och varva med körsbären. Ställ in glassen i frysen 1–2 timmar före servering.

5

Tips I välsorterade köksbutiker hittar du urkärnare för körsbär. Det kan vara ett bra verktyg under körsbärssäsongen.


Kommentar:
Vem kan motstå en gräddig glass med stråk av körsbär?

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top