Körsbärskaka med frysta bär

Av .

Tillagningstid: 40 minuter
12 portioner
18 röstande. Du har satt betyget 3.

Du behöver

  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 120 g (2 dl) vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • finrivet skal av 1 citron
  • 2 ägg
  • ca 175 g frysta kärnfria körsbär
  • florsocker till garnering

Gör så här

1
Värm ugnen till 175 grader. Smält smöret, låt svalna. Smörj och bröa kant och botten på en 1 1/2-liter form med (låg) löstagbar kant.
2
Blanda alla ingredienser utom bär och florsocker i en bunke.
3
Rör snabbt smeten slät med slev,
4
och häll i formen. Fördela de fortfarande frysta bären ovanpå.
5
Grädda kakan på galler i ugnens nedre del cirka 25 minuter, tills
6
kakan synligt släpper formens kanter. Lossa formkanten och låt kakan svalna lite. Servera den
7
florsockerpudrad, gärna med en stadig klick fet yoghurt.

Kommentar:
Tips! Äntligen har jag hittat frysta körsbär (Garant), men frysta bär av valfri sort kan användas. Frysta bär passar bäst i den här utomordentligt lättbakade kakan, som inte ska elvispas.

Recept