Du behöver
- 100 g smör
- 2 dl strösocker
- 120 g vetemjöl (2 dl)
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 st citron finrivet skal av
- 2 st ägg
- 175 g körsbär frysta, kärnfria
- florsocker till garnering
Gör så här
1
Värm ugnen till 175 grader. Smält smöret, låt svalna. Smörj och bröa kant och botten på en 1 1/2-liter form med (låg) löstagbar kant.
2
Blanda alla ingredienser utom bär och florsocker i en bunke.
3
Rör snabbt smeten slät med slev,
4
och häll i formen. Fördela de fortfarande frysta bären ovanpå.
5
Grädda kakan på galler i ugnens nedre del cirka 25 minuter, tills
6
kakan synligt släpper formens kanter. Lossa formkanten och låt kakan svalna lite. Servera den
7
florsockerpudrad, gärna med en stadig klick fet yoghurt.
Tips! Äntligen har jag hittat frysta körsbär (Garant), men frysta bär av valfri sort kan användas. Frysta bär passar bäst i den här utomordentligt lättbakade kakan, som inte ska elvispas.