Körsbärskaka med frysta bär

Du behöver 100 g smör 2 dl strösocker 120 g vetemjöl (2 dl) 1 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1 st citron finrivet skal av...

Tillagningstid: 40 minuter
12 portioner

Du behöver

  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 120 g vetemjöl (2 dl)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 st citron finrivet skal av
  • 2 st ägg
  • 175 g körsbär frysta, kärnfria
  • florsocker till garnering

Gör så här

1
Värm ugnen till 175 grader. Smält smöret, låt svalna. Smörj och bröa kant och botten på en 1 1/2-liter form med (låg) löstagbar kant.

2
Blanda alla ingredienser utom bär och florsocker i en bunke.

3
Rör snabbt smeten slät med slev,

4
och häll i formen. Fördela de fortfarande frysta bären ovanpå.

5
Grädda kakan på galler i ugnens nedre del cirka 25 minuter, tills

6
kakan synligt släpper formens kanter. Lossa formkanten och låt kakan svalna lite. Servera den

7
florsockerpudrad, gärna med en stadig klick fet yoghurt.


Kommentar:
Tips! Äntligen har jag hittat frysta körsbär (Garant), men frysta bär av valfri sort kan användas. Frysta bär passar bäst i den här utomordentligt lättbakade kakan, som inte ska elvispas.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top