Du behöver
- 400 g potatis mjölig
- 400 g rotselleri
- salt
- 1.5 dl mjölk
- 50 g smör
- 1 st gurka
- 0.5 st persilja fint skuren
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 msk olivolja
- vitpeppar
- 500 g korv god med hög kötthalt och mycket smak
- 2 tsk riven pepparrot
Till servering:
ketchup senap och rostad lök
Gör så här
1
1 Skala potatisen och rotsellerin och skär dem i cirka 2 centimeter stora bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten, cirka 15–20 minuter.
2
2 Värm under tiden mjölken tillsammans med smöret (spara lite till stekningen av korven).
3
3 Skala gurkan, halvera och kärna ur den och tärna den fint. Blanda med persilja, vinäger och olja och smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
4
4 Snitta korvarna och stek dem färdiga i lite smör.
5
5 Låt den mjuka potatisen och sellerin rinna av och mixa snabbt ihop med mjölken och smöret. Smaka av med pepparrot, salt och lite vitpeppar.
6
Servera moset med korv och gurksallad.