Korv Stroganoff med saltgurka

Du behöver 600 g falukorv strimlad 1 st gul lök skivad 1 st röd paprika rensad och tärnad 400 g krossade tomater 1 dl vispgrädde...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g falukorv strimlad
  • 1 st gul lök skivad
  • 1 st röd paprika rensad och tärnad
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk chilisås
  • 1.5 tsk sambal oelek
  • salt och nymalen vitpeppar
  • 2 st saltgurkor tärnade
  • 2.5 st persilja hackade
  • 4 prt matvete till servering

Gör så här

1
Bryn falukorven i en stor, torr stekpanna, fräs med lök och paprika ett par minuter.

2
Slå på tomater och grädde och koka sakta i 7–8 minuter, smaksätt under tiden med chilisås, sambal oelek, salt och vitpeppar.

3
Rör ner saltgurkan före servering och strö över hackad persilja. Servera med nykokt matvete.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top