Köttfärsjärpar med fetaost

Du behöver fullkornsspagetti 0.5 st gurka salt 0.5 dl ströbröd 1 dl mjölk 400 g köttfärs 1 st ägg 3 tsk paprikakrydda salt och peppar...


4 portioner

Du behöver

  • fullkornsspagetti
  • 0.5 st gurka
  • salt
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 400 g köttfärs
  • 1 st ägg
  • 3 tsk paprikakrydda
  • salt och peppar
  • 100 g fetaosttärningar
  • rapsolja att steka i
  • 2 st avokado

Gör så här

1
1 Koka spagetti enligt anvisningarna på förpackningen. Skär gurkan i bitar och strö lite salt över den för att dra ur lite vatten.

2
2 Lägg ströbröd i en bunke och slå mjölken över. Låt stå och svälla i några minuter. Blanda ströbrödet med köttfärs, ägg, paprikakrydda, salt, peppar och sist fetaosttärningar. Blöt händerna och rulla färsen till järpar. Stek järparna i olja.

3
Dela avokado i bitar och blanda med gurkan. Varva spagetti och avokadosallad i en djup tallrik med järparna överst.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top