Krabbelurer med sommarbär

Du behöver Bär: 300 g jordgubbar 200 g blåbär 200 g hallon 1.5 msk strösocker Krabbelurer: 2 st ägg 1.5 dl strösocker 4.5 dl vetemjöl...


4 portioner

Du behöver

Bär:

300 g jordgubbar
200 g blåbär
200 g hallon
1.5 msk strösocker

Krabbelurer:

2 st ägg
1.5 dl strösocker
4.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1.5 dl mjölk

Gör så här

1
Skiva jordgubbarna och vänd ihop dem med övriga bär och socker. Låt stå en timme.

2

3
Vispa samman ägg och socker till krabbelurerna.

4
Blanda i mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör sedan i mjölken till en jämn smet.

5

6
Stek på medelvärme i smör, gärna i en plättlagg. Krabbelurerna ska bli gyllenbruna och jäsa upp. Servera med bären.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top