Du behöver
- 1 liter skuren svamp, till exempel trattkantareller
- 1 msk smör
- 800 g kycklingfilé
- 2–3 msk smör eller matolja
- 1 burk konserverade persikor
- 3 buljongtärningar med vitlök och örter
- 2–4 vitlöksklyftor
- 4 dl grädde och/eller mjölk
- Kryddblandning
- 1 krm vitpeppar
- 1 krm svartpeppar
- 1 krm kryddpeppar
- 1 krm kajennpeppar
- 1 krm curry
- 1/2 tsk salt
- 1/2 dl vete- eller majsenamjöl
- Tillbehör:
- bulgurvete samt lingon
Gör så här
1
Förkoka och stek därpå svampen i smör.
2
Strimla kycklingen. Vänd ner kycklingstrimlorna med kryddblandningen i en plastpåse.
3
4
Stek kycklingen i smör eller olja i en stor gryta.
5
Häll över persikospadet, smula i buljongtärningarna och pressa i vitlöken. Tillsätt svampen.
6
7
Sjud kycklingen i cirka 10 minuter.
8
Häll i grädden/mjölken och sjud i ytterligare 5 minuter eller tills kycklingen är färdig och såsen fått lagom konsistens.
9
Skär persikorna i vackra klyftor och lägg dem i grytan.