Du behöver
- 3 st schalottenlökar
- 2 st vitlöksklyftor
- 8 dl skogssvamp t ex gula kantareller, rensad
- 1 msk smör
- 1 msk olivolja
- 2 krm currypulver
- 2.5 dl matlagningsgrädde
- 1 msk grönsaksfond konc
- 400 g pasta t ex fettuccine
- 1 dl bladpersilja finhackad
- Parmesan
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
1
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs svampen på medelvärme så att vätskan dunstar bort.
2
Höj värmen och lägg i smör, olja, lök, vitlök och curry. Fräs tills svampen har fått fin färg.
3
Häll på grädde och fond, låt puttra ihop i 2–3 minuter. Salta och peppra. Dra åt sidan så länge.
4
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
5
Lyft upp pastan med till exempel en tång direkt från kastrullen ner i svampsåsen. Tillsätt persilja. Vänd runt mycket väl. Servera med nyriven parmesan.
TIPS! Spara receptet även för annan höstsvamp, till exempel Karl-Johan.