Du behöver

  • 600 g kycklingfilé, gärna med skinn
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk flingsalt
  • peppar
  • olivolja till stekning
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 msk tahini, sesampasta
  • 1 citron, skalet av hela, saften av halva
  • 2 klyftor vitlök, finrivna
  • salt
  • 4 portioner couscous fullkorn
  • 1 msk smör
  • 1 granatäpple, kärnorna
  • 1 liten knippa persilja, de hackade bladen

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Torka av kycklingfiléerna och gnid in dem med kryddorna. Stek i olja i het panna till fin färg, lägg över i ugnsform och stek klart i ugnen till en innertemperatur på 68 grader. Ta ut och låt vila.
2
Blanda matyoghurt, tahini, citronskal, -saft och vitlök. Smaka av med salt.
3
Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen, rör sedan i smör, granatäppelkärnor och persilja.
4
Servera kycklingen med couscous och tahinikräm.

Recept // Fler kyckling & fågelrecept