Du behöver
- 4 st kycklingbröstfiléer
- smakneutral olja för stekning
- 4 st ägg
- 1 pkt bacon
- 200 g körsbärstomater
- 2 st hjärtsallad
- 2 st avokado
- 100 g halvfast blåmögelost
- 1 st knippe gräslök
- salt och peppar
Vinägrett
1 dl olivolja
0.33 dl vitvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
2 tsk honung
salt och peppar
Gör så här
Bryn kycklingfiléerna i olja i en panna på hög värme, sänk värmen och fortsätt steka tills de är genomstekta. Krydda med salt och peppar och låt svalna. Skär dem sedan i grova kuber.
Koka äggen i cirka 8 minuter och låt dem svalna. Skala dem och skär i fjärdedelar.
Stek bacon knaprig i torr panna, låt droppa av på smörpapper och skär i mindre bitar.
Halvera tomaterna, plocka salladen grovt och skär avokadon i tärningar. Smula ner osten och skär gräslöken.
Vispa ihop olivolja, vinäger, senap och honung i en skål och smaka av med salt och peppar.
Servera salladen på ett fat eller i en stor skål och fördela de olika påläggen på den. Ringla vinägretten över och garnera till sist med gräslök.