Cobbsallad med kyckling, bacon och blåmögelost

En god och mättande amerikansk klassiker.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingbröstfiléer
  • smakneutral olja för stekning
  • 4 st ägg
  • 1 pkt bacon
  • 200 g körsbärstomater
  • 2 st hjärtsallad
  • 2 st avokado
  • 100 g halvfast blåmögelost
  • 1 st knippe gräslök
  • salt och peppar

Vinägrett

1 dl olivolja
0.33 dl vitvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
2 tsk honung
salt och peppar

Gör så här

1

Bryn kycklingfiléerna i olja i en panna på hög värme, sänk värmen och fortsätt steka tills de är genomstekta. Krydda med salt och peppar och låt svalna. Skär dem sedan i grova kuber.

2

Koka äggen i cirka 8 minuter och låt dem svalna. Skala dem och skär i fjärdedelar.

3

Stek bacon knaprig i torr panna, låt droppa av på smörpapper och skär i mindre bitar.

4

Halvera tomaterna, plocka salladen grovt och skär avokadon i tärningar. Smula ner osten och skär gräslöken.

5

Vispa ihop olivolja, vinäger, senap och honung i en skål och smaka av med salt och peppar.

6

Servera salladen på ett fat eller i en stor skål och fördela de olika påläggen på den. Ringla vinägretten över och garnera till sist med gräslök.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top