Du behöver

  • 4 kycklingfiléer à 150 gram
  • olja eller smör
  • Marinad
  • 1 citrongräs
  • 5 g röd chili
  • 15 g ingefära, färsk
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kefirlimeblad
  • 1/2 dl limesaft
  • 1 dl matolja
  • Servering:
  • paprikasymfoni
  • groddar
  • torrostade sesamfrön
  • jordnötssås
  • ugnsbakad örtpotatis

Gör så här

1
1. Tina kycklingfiléerna om de är frysta.
2
2. Blanda ihop marinaderna. Skär citrongräset i centimeterlånga bitar. Dela den röda chilin och skrapa ur kärnorna. Hacka chilin.
3
3. Skala ingefäran och riv den fint på rivjärn. Skala och finhacka vitlöken. Blanda med limesaften, från flaska eller pressad av färska limefrukter, och matolja.
4
4. Häll marinaden över kycklingfiléerna. Låt marineras minst 2 timmar i kylen.
5
5. Ta upp filéerna ur marinaden. Bryn dem i olja eller smör tills köttsaften är genomskinlig, cirka 5 minuter på varje sida.
6
Lägg upp filéerna på en paprikabädd.
7
6. Toppa med groddar och torrrostade sesamfrön. Servera med jordnötssås och ugnsbakad örtpotatis.

Kommentar:
Se länkarna för recept på paprikasymfoni, jordnötssås och ugnsbakad potatis.


Recept // Fler kyckling & fågelrecept