Kycklingfilé med dillgremolata

Du behöver 5 msk olivolja 3.5 msk pressad citron salt, vitpeppar 1.5 st dillfrö stötta 4 st kycklingfiléer Dillgremolata: 1.5 st dill knippor 2 msk...


4 portioner

Du behöver

  • 5 msk olivolja
  • 3.5 msk pressad citron
  • salt, vitpeppar
  • 1.5 st dillfrö stötta
  • 4 st kycklingfiléer

Dillgremolata:

1.5 st dill knippor
2 msk citronskal finrivet
2 st pressade vitlöksklyftor

Gör så här

1
Vispa ihop olivolja med pressad citron, salt, peppar och stötta dillfrön. Skär några snitt med vass kniv i filéerna, droppa på marinaden och gnid in den i snitten.

2
Täck med plastfolie och ställ svalt 30-40 minuter. Ös med marinaden ett par gånger.

3
Dillgremolata:

4
Hacka dillen och blanda med rivet citronskal och pressad vitlök.

5
Grilla eller stek kycklingfiléerna cirka 15-20 minuter på båda sidor tills de är guldgula och genomstekta. Servera med dillgremolata.


Kommentar:
Fler recept från Icakurirens kräftfest hittar du om du klickar på länkarna!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top