Kycklinggryta med kokos, kanel och ingefära

Du behöver 2 st gula lökar skurna i bitar 4 tsk curry (gärna madras bombay style) 2 msk smör 3 st kokosmjölk à 400 g...

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 2 st gula lökar skurna i bitar
  • 4 tsk curry (gärna madras bombay style)
  • 2 msk smör
  • 3 st kokosmjölk à 400 g
  • 2 dl kycklingfond
  • 1 bitar färsk ingefära hackad
  • 2 st kanelstänger hela
  • 1 st vitlöksklyfta strimlad
  • 1 st röd chili hackad
  • 1 kg kyckling delad i 6 bitar
  • salt
  • svartpeppar

Tillbehör:

basmatiris kokt
grönsallad

Gör så här

1
Fräs lök och curry i smör.

2
Tillsätt kokosmjölk, fond, ingefära, kanelstänger, vitlök, chili och kyckling.

3
Låt småputtra i cirka 20 minuter.

4
Servera med tillbehören.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top