Kycklinggryta med tomat och basilika

Du behöver 4 prt fullkornsris 800 g kycklinglårfilé olja att steka i 400 g krossade tomater 1 tärning kycklingbuljong 1 dl vatten 0.5 dl basilika...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt fullkornsris
  • 800 g kycklinglårfilé
  • olja att steka i
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl basilika hackad färsk
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk majsenaredning

Majssallad:

1.5 dl slätbladig persilja
1 st rödlök
3 st små tomater
1 st majs (cirka 150 g)
1 msk rapsolja
1 tsk vinäger
1 nypa salt

Gör så här

Koka riset enligt förpackningens anvisningar. Skär kycklingen i bitar och stek dem lätt i olja. Häll på tomatkross, buljongtärning, vatten och basilika och låt puttra i 5 minuter. Häll i grädde och redning och låt koka upp igen. Hacka persilja, rödlök och tomater och blanda med majs. Tillsätt olja, vinäger och salt. Servera kycklinggrytan med ris och majssallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top