Kycklingköttbullar, potatis, sås och lingon

Du behöver 4 st potatis port kokt 4 st gräddsås port lingonsylt hemlagad eller färdigköpt Kycklingköttbullar: 350 g kronfågel kycklingfärs 0.5 dl ströbröd 0.5 dl...

Tillagningstid: 30 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 4 st potatis port kokt
  • 4 st gräddsås port
  • lingonsylt hemlagad eller färdigköpt

Kycklingköttbullar:

350 g kronfågel kycklingfärs
0.5 dl ströbröd
0.5 dl vatten
1 st ägg litet
0.5 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk lök hackad gul
socker Ev. 1 nypa
1 msk potatismjöl
smör till stekning

Gör så här

1
Blanda ströbröd med vatten. Låt svälla i ca 10 min. Tillsätt ägg, salt och peppar, socker, lök och potatismjöl. Rör ner kycklingfärsen och arbeta ihop till en ganska lös men smidig smet. Forma kycklingfärsen till små runda bollar med vattensköljda händer. Stek dem gyllenbruna i smör. Skaka pannan då och då och låt eftersteka på svag värme. Servera kycklingköttbullarna med kokt potatis, gräddsås, lingon och en sallad.

2

3
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top