Kycklinglasagne

Du behöver 3 st kycklingfil olja att steka i 3 st schalottenlökar 2.5 st vitlöksklyftor 6 st tomater soltorkade 250 g spenat hackad, färsk eller...

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 st kycklingfil
  • olja att steka i
  • 3 st schalottenlökar
  • 2.5 st vitlöksklyftor
  • 6 st tomater soltorkade
  • 250 g spenat hackad, färsk eller fryst
  • 8 dl ostsås t ex Kelda
  • 1 st lasagneplattor (400 g) färska
  • 1 dl riven ost

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Torka av kycklingfiléerna med ett hushållspapper och skär dem i bitar. Stek dem i olja i en stekpanna, salta och peppra eller krydda efter smak. Lägg kycklingen åt sidan.

2
Hacka lök och vitlök och dela tomaterna. Fräs i olja. Tillsätt spenat och ostsås och låt puttra i stekpannan i några minuter. Varva lasagneplattor, kyckling och sås i en ugnsfast form. Avsluta med ostsås och strö över riven ost. Grädda i 15–20 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top