Kycklingpaj med knaprigt bacon

Du behöver 3.5 dl vetemjöl 125 g smör 2 msk kallt vatten Fyllning 350 g kycklingkött strimlat, från Kronfågel 2 st paprikor strimlade i olika...


4 portioner

Du behöver

  • 3.5 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk kallt vatten

Fyllning

350 g kycklingkött strimlat, från Kronfågel
2 st paprikor strimlade i olika färger
1 st vitlöksklyfta pressad
1 dl riven ost
2 msk timjan hackad

Äggstanning

3 st ägg
2 dl vispgrädde eller valfri grädde
salt och peppar

Garnering

1 pkt bacon knaperstekt
timjan

Gör så här

1
Blanda samman degen i en matberedare (eller för hand) tills det precis blir en deg. Kavla ut den anpassat till pajformen (ca 27 cm i diameter) och lägg i.

2
Nagga och låt stå i kyl ca 30 min. Stek kycklingstrimlorna i het panna, krydda dem väl med salt och peppar.

3
Tillsätt paprika och vitlök. Smaka av med kryddor. Låt svalna något och lägg alltsammans med riven ost, timjan i pajformen.

4
Vispa samman äggstanningen, krydda och häll över fyllningen i pajskalet och grädda i 200° C i 35-40 min eller tills den har fått fin färg och fyllningen stannat.

5
Knaperstek bacon och lägg över pajen, garnera med timjan. Smaklig måltid!


Kommentar:
Tillagningstid: 20 min + 40 min i ugn.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top