Du behöver
- 600 g kycklinglårfilé
- 300 g svamp gärna blandad
- 3 msk smör
- 2 dl vatten
- 3 dl vispgrädde
- 1.5 msk vilt- och kantarellfond
- 1 tsk torkad timjan
- 5 st enbär
- 1 dl lingon frysta eller färska
- 1 dl hackad persilja
- potatis pressad, till servering
Gör så här
1
Putsa kycklinglårfiléerna och skär varje filé i två bitar. Salta och peppra dem.
2
Ansa svampen och dela större svampar i bitar. Stek svampen i en stor panna i 2 matskedar av smöret tills den är gyllene. Lyft ur den ur pannan, klicka i lite mer smör och bryn kycklingen väl runt om.
3
Lägg tillbaka svampen. Häll på vatten, grädde, fond och timjan.
4
Krossa enbären lätt och lägg i dem. Låt pannan puttra i 5–10 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Låt lingonen åka med de sista minuterna.
5
Rör ner hackad persilja, smaka av med salt och peppar och servera med pressad
6
potatis.
I stället för frysta eller färska lingon går det bra att använda någon matsked rårörda lingon eller två i pannan, eller kanske lite god gelé.