Kycklingsallad med currysås

Du behöver 1 st kyckling grillad eller stekt, kall 150 g bacon isbergssallad strimlad 1 st burk majskorn (340 g) 1 st paprika tärnad röd...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st kyckling grillad eller stekt, kall
  • 150 g bacon
  • isbergssallad strimlad
  • 1 st burk majskorn (340 g)
  • 1 st paprika tärnad röd
  • 0.5 st gurka skuren i stavar
  • 4.5 st tomater

Sås:

3 dl gräddfil
1 dl majonnäs
2 tsk curry
salt svartpeppar

Gör så här

1
Skär kycklingen i rätt stora, skinn- och benfria bitar.

2
Klipp baconskivorna i strimlor och stek dem spröda.

3
Ta upp och lägg strimlet på hushållspapper för att kallna.

4
Bottna ett stort fat med strimlad sallad. Lägg på kycklingbitarna, majskorn, paprikatärningar och gurkstavar. Strö baconstrimlor över.

5
Skär tomaterna i klyftor.

6
Såsen: Blanda gräddfil och majonnäs med curry till lagom styrka och smaka av med salt och svartpeppar.

7
Servera kycklingsalladen med såsen, tomatklyftor och vitt brytbröd.


Kommentar:
Vid glutenintolerans:
Kontrollera försäkerhets skull innehållet i kryddblandningen om färdiggrillad kyckling används.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top