Läsar-recept

Läsarfavorit: Pilgrimsmusslor med kapris

Du behöver 1 msk olivolja 1 tsk citronsaft honung några droppar 2 tsk kapris helst små 1 msk pistagenötter grovt hackade salt svartpeppar nymald olja...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk citronsaft
  • honung några droppar
  • 2 tsk kapris helst små
  • 1 msk pistagenötter grovt hackade
  • salt
  • svartpeppar nymald
  • olja neutral till att steka i
  • pilgrimsmussla Antingen 4 stora eller 8 små

Gör så här

1

 Blanda olivolja, citronsaft, honung, kapris och pistagenötter till en dressing. Smaka av med salt och svartpeppar.

2

 Hetta upp en stekpanna med olja och stek musslorna hastigt. Det går också bra att grilla dem.

3

Lägg upp musslorna på en tallrik och slå dressingen över. Servera genast.


Kommentar:
– Supergott och lättlagat. Jag bjuder gärna mina barn på den här rätten. De gillar pilgrims­musslor, säger Britt-Marie Nilsson från Eskilstuna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top