Lavendelskorpor

Du behöver 120 g sötmandel 100 g mörk choklad 2 st ägg 2 dl strösocker 4.5 dl vetemjöl 2 msk lavendelblommor 1 tsk bakpulver Pensling:...


40 portioner

Du behöver

  • 120 g sötmandel
  • 100 g mörk choklad
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 2 msk lavendelblommor
  • 1 tsk bakpulver

Pensling:

ägg uppvispat

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Hacka mandel och choklad grovt. Blanda mandelhacket med ägg och socker. Blanda mjöl, lavendel, bakpulver och choklad. Rör ner det i äggsmeten.

2
Forma till fyra tjocka “baguetter” på lätt mjölat bakbord. Lägg dem på papprade plåtar. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 20 minuter. Låt dem svalna. Skär dem i sneda bitar. Ställ in dem i 100-gradig ugn och låt dem torka i cirka 40 minuter. Låt dem svalna på galler.


Kommentar:
Lägg skorporna på en bädd av silkespapper i en vacker träask. Torkade lavendelblommor finns att köpa i kryddbutiker. (Skorporna blir annars väldigt goda även utan lavendel.)

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top