Du behöver
- 120 g sötmandel
- 100 g mörk choklad
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 4.5 dl vetemjöl
- 2 msk lavendelblommor
- 1 tsk bakpulver
Pensling:
ägg uppvispat
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader. Hacka mandel och choklad grovt. Blanda mandelhacket med ägg och socker. Blanda mjöl, lavendel, bakpulver och choklad. Rör ner det i äggsmeten.
2
Forma till fyra tjocka “baguetter” på lätt mjölat bakbord. Lägg dem på papprade plåtar. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 20 minuter. Låt dem svalna. Skär dem i sneda bitar. Ställ in dem i 100-gradig ugn och låt dem torka i cirka 40 minuter. Låt dem svalna på galler.
Lägg skorporna på en bädd av silkespapper i en vacker träask. Torkade lavendelblommor finns att köpa i kryddbutiker. (Skorporna blir annars väldigt goda även utan lavendel.)