Du behöver
- 1 kg kycklingfilé
- 2 st lime det yttersta gröna skalet, finrivet
- 1.5 msk limesaft färskpressad
- 3 msk fisksås asiatisk
- 1.5 msk honung
- 1.5 msk matolja neutral
- 1 st vitlök finhackad eller riven
- 8 st limeblad finhackade
- grillspett blötlagda
Till servering:
limeklyftor
koriander eller mynta
Gör så här
1
Skär varje kycklingfilé i 4–5 strimlor på längden.
2
Rör ihop övriga ingredienser i en skål, vänd i kycklingstrimlorna och blanda om ordentligt. Låt marinera i två timmar eller över natten.
3
Trä upp kycklingstrimlorna på blötlagda spett och låt marinaden rinna av något.
4
Grilla spetten på hög värme eller kör under het ugnsgrill i 10 minuter. Kan serveras såväl varma som ljumma eller kalla.
5
Servera med limeklyftor och färska örter. Både yoghurtsåsen med mynta och mangosalsan passar bra till spetten.
6
Tips! Får du inte tag på limeblad går det bra att utesluta dem.
Tid 40 minuter + 2 timmar marinering