Limemarinerade kycklingspett

Du behöver 1 kg kycklingfilé 2 st lime det yttersta gröna skalet, finrivet 1.5 msk limesaft färskpressad 3 msk fisksås asiatisk 1.5 msk honung 1.5...

Tillagningstid: 40 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 1 kg kycklingfilé
  • 2 st lime det yttersta gröna skalet, finrivet
  • 1.5 msk limesaft färskpressad
  • 3 msk fisksås asiatisk
  • 1.5 msk honung
  • 1.5 msk matolja neutral
  • 1 st vitlök finhackad eller riven
  • 8 st limeblad finhackade
  • grillspett blötlagda

Till servering:

limeklyftor
koriander eller mynta

Gör så här

1
Skär varje kycklingfilé i 4–5 strimlor på längden.

2
Rör ihop övriga ingredienser i en skål, vänd i kycklingstrimlorna och blanda om ordentligt. Låt marinera i två timmar eller över natten.

3
Trä upp kycklingstrimlorna på blötlagda spett och låt marinaden rinna av något.

4
Grilla spetten på hög värme eller kör under het ugnsgrill i 10 minuter. Kan serveras såväl varma som ljumma eller kalla.

5
Servera med limeklyftor och färska örter. Både yoghurtsåsen med mynta och mangosalsan passar bra till spetten.

6
Tips! Får du inte tag på limeblad går det bra att utesluta dem.


Kommentar:
Tid 40 minuter + 2 timmar marinering

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top