Linsburgare med guacamole

Du behöver 175 g ärtor, bönor & linser 1 förp (290 g) kokta linser, avrunna (175 g) 350 g nötfärs 0.5 tsk anchochili 1 tsk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 175 g ärtor, bönor & linser 1 förp (290 g) kokta linser, avrunna (175 g)
  • 350 g nötfärs
  • 0.5 tsk anchochili
  • 1 tsk salt
  • 2 st vitlöksklyftor pressade
  • 2 msk turkisk yoghurt funkar med rysk yoghurt
  • 3 msk persilja finhackad
  • 3 msk rapsolja till stekning
  • 4 skiva ost

Guacamole

1 st avokado
1 tsk citronsaft
1 msk rödlök finhackad
salt
peppar

Tillbehör

hamburgerbröd
4 msk chilisås av ketchuptyp
4 msk majonnäs
0.5 st röd chilifrukt skivad
ugnsbakade potatisklyftor
saltgurka
böngroddar

Gör så här

1

Blanda avrunna linser, färs, chilipulver, salt, vitlök, yoghurt och persilja väl. 

2

Blanda avrunna linser, färs, chilipulver, salt, vitlök, yoghurt och persilja väl. 

3

 Forma färsen till 4 biffar och lägg dem på vattensköljd skärbräda.

 

4

Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek biffarna cirka 3 minuter på varje sida. Minska sedan värmen och efterstek utan lock cirka 5 minuter eller tills de är genomstekta. Vänd gärna då och då. Lägg på osten. Låt burg-arna vila 5 minuter.

5

Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Mixa avokadoköttet slätt och blanda med citronsaft och lök. Smaka av med salt och peppar.

6

Servera burgarna i rostade hamburgerbröd med chilisås, majonnäs, guacamole, chili och böngroddar. Klyftpotatis och saltgurka är också gott till.  


Kommentar:
Burgarna blir nyttigare med linser i färsen. Här passar det bra att använda färdigkokta linser.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top