Löjromstoast på Vänerlöjrom

Du behöver 4 st franskbröd kantskurna skivor 2 msk smör 125 g löjrom 2 dl lätt crème fraiche eller gräddfil 4 st citronklyftor 1 st...

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st franskbröd kantskurna skivor
  • 2 msk smör
  • 125 g löjrom
  • 2 dl lätt crème fraiche eller gräddfil
  • 4 st citronklyftor
  • 1 st rödlök hackad
  • 8 st körsbärstomater
  • salladsblad persilja och dill

Gör så här

Stek brödskivorna till spröd yta i smör i stekpannan. Lägg skivorna på var sin tallrik och fördela löjrommen på dem. Garnera med creme fraiche eller gräddfil, citronklyftor, tomater, sallad, persiljeströssel och dillvippor. Servera som förrätt med öl och eventuellt nubbe.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top