Lönnsirap-rostad fruktmüsli

Du behöver 7 dl cornflakes 4 dl havregryn 1.5 dl havrekli 2 dl solrosfrön 1 dl linfrö 1 dl hasselnötter grovhackade 1 dl pecannötter eller...


1 portion

Du behöver

  • 7 dl cornflakes
  • 4 dl havregryn
  • 1.5 dl havrekli
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 dl linfrö
  • 1 dl hasselnötter grovhackade
  • 1 dl pecannötter eller valnötter
  • 1 st frukt tärnad
  • 1 dl russin
  • 1 tsk salt
  • 1.5 dl lönnsirap
  • honung eller 1 dl flytande + 1

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en stor skål. Tillsätt lönnsirap i en tunn stråle medan du rör ordentligt. Bred ut hälften av blandningen i en långpanna och rosta i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Rör då och då. Rosta den andra hälften och låt müslin svalna innan du häller upp den i en fin glasburk med lock.


Kommentar:
Tips! Passa på och njut en skål kall fil med varm müsli innan den svalnat helt. Mums! Den är också god att toppa fruktsallad eller desserter med.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top