Lyxig kycklingpaj

Av .

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner
16 röstande. Du har satt betyget 5.

Du behöver

  • 150 g smör
  • 3–4 dl dinkelmjöl
  • 3 msk vatten
  • 1 krm salt
  • 1 stor gul lök, hackad
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 2–3 msk rapsolja
  • 2 kycklingfiléer, i bitar
  • 3 ägg
  • 2 dl grädde (t ex matlagnings-)
  • 1/2 tsk salt
  • 500 g fryst spenat, tinad, avrunnen
  • 100 g grönmögelost, smulad
  • 2 dl riven västerbottensost

Gör så här

1
Blanda smör, mjöl, vatten och salt till en pajdeg, tryck ut i en form och kyl i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
2
Fräs lök och paprika mjuka i olja. Bryn även kycklingen i olja. Vispa ihop ägg, grädde och salt.
3
Förgrädda pajskalet 10 minu­ter. Fördela spenaten i det och lägg i lök och paprika.
4
Lägg på kyck­lingen och toppa med grönmögelost. Häll över äggblandningen och avsluta med västerbottensost. Grädda i ugnen i cirka 30 minuter tills äggblandningen stelnat och pajen fått fin färg.

Kommentar:
Detta är ett läsarrecept av Susanne Hansson Brinkeback i Vaggeryd.

Recept // Fler kyckling & fågelrecept