Du behöver
- 4 st portionsbröd eller små frallor
- salladsblad
- 3 st burkar tonfisk
- 2 st vitlöksklyftor
- 0.5 st lök gul i klyftor
- matlagningsyoghurt ca 1 dl
- chilipeppar (eller några droppar tabasco)
- salt och vitpeppar
- 2.5 msk citronsaft
- 4.5 msk kapris
- 1 st röd paprika
- 2 st hårdkokta ägg
- oliver ett 10-tal svarta
Gör så här
1
Halvera frallorna och lägg på ett par knapriga salladsblad på varje underdel.
2
Låt tonfisken rinna av och häll den i matberedaren. Lägg i vitlök, lök, yoghurt och chilipeppar skuren i bitar och kör till en grovhackad massa. Krydda med salt, peppar och citronsaft och kör några varv tills chilipepparn är riktigt finhackad. Blanda i kapris.
3
Fördela tonfiskmassan på salladsbladen. Lägg på några äggklyftor, en bit röd paprika och några svarta oliver. Lägg på den övre delen av brödet, packa in i plastfolie och förvara i kylskåpet tills det är dags att packa utflyktskorgen.
Ta fram picknickkorgen och gör som Ingela Rosander på Österlen i Skåne: Packa picknick med barnen.