Macka från Nice

Du behöver 4 st portionsbröd eller små frallor salladsblad 3 st burkar tonfisk 2 st vitlöksklyftor 0.5 st lök gul i klyftor matlagningsyoghurt ca 1...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st portionsbröd eller små frallor
  • salladsblad
  • 3 st burkar tonfisk
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0.5 st lök gul i klyftor
  • matlagningsyoghurt ca 1 dl
  • chilipeppar (eller några droppar tabasco)
  • salt och vitpeppar
  • 2.5 msk citronsaft
  • 4.5 msk kapris
  • 1 st röd paprika
  • 2 st hårdkokta ägg
  • oliver ett 10-tal svarta

Gör så här

1
Halvera frallorna och lägg på ett par knapriga salladsblad på varje underdel.

2
Låt tonfisken rinna av och häll den i matberedaren. Lägg i vitlök, lök, yoghurt och chilipeppar skuren i bitar och kör till en grovhackad massa. Krydda med salt, peppar och citronsaft och kör några varv tills chilipepparn är riktigt finhackad. Blanda i kapris.

3
Fördela tonfiskmassan på salladsbladen. Lägg på några äggklyftor, en bit röd paprika och några svarta oliver. Lägg på den övre delen av brödet, packa in i plastfolie och förvara i kylskåpet tills det är dags att packa utflyktskorgen.


Kommentar:
Ta fram picknickkorgen och gör som Ingela Rosander på Österlen i Skåne: Packa picknick med barnen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top