Majs- och potatiskaka

Du behöver 1 dl polenta (majsgryn) 4 dl vatten 1 dl majs 500 g potatis kokt mosad salt svartpeppar olja till fritering Gör så här...


4 portioner

Du behöver

  • 1 dl polenta (majsgryn)
  • 4 dl vatten
  • 1 dl majs
  • 500 g potatis kokt mosad
  • salt svartpeppar
  • olja till fritering

Gör så här

Koka en polentagröt. Blanda med potatis och majs. Smaka av med salt och peppar. Forma till en rulle. Slå in den i aluminiumfolie och ställ kallt. Skiva rullen och fritera bitarna gyllenbruna eller rosta dem i stekpannan strax före serveringen.


Kommentar:
Vår höstliga festmeny är komponerad av islänningen Gardar Gislason, köksmästare på Sfärens Konferens i Solna. För fler höstrecept, klicka på länkarna nedan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top