Majsknäcke med pumpakärnor

Du behöver 2 dl majsmjöl 1 dl solroskärnor 1 dl pumpakärnor 0.5 dl rapsolja 2 dl kokande vatten flingsalt Gör så här 1 Sätt ugnen...

Tillagningstid: 90 minuter
5 portioner

Du behöver

  • 2 dl majsmjöl
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 0.5 dl rapsolja
  • 2 dl kokande vatten
  • flingsalt

Gör så här

1
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser och rör i oljan. Häll över kokande vatten och rör in det.

2
Dela degen i 4–5 lika stora delar. Lägg en del på ett bakplåtspapper och lägg sedan ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå (se bilder). Tryck ut degen och kavla ovanpå bakplåtspapperet mycket tunt. Ta bort det övre bakplåtspapperet. Strö över lite flingsalt.

3
Grädda cirka en timme. Knäcke­brödet ska vara riktigt hårt när det är klart. Låt svalna på galler.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top