Du behöver
- 50 g smör
- 1.5 dl mjölk
- 3 st äggulor
- 2 dl strösocker (180 g)
- 4 dl vetemjöl (240 g)
- 2 tsk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker (10 g)
- 2 msk vatten hett
Marängtäcke
3 st äggvitor
3 dl strösocker (270 g)
1 msk vaniljsocker
5 dl röda vinbärsklasar rensade
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret och blanda med mjölken. Vispa äggulor och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i äggsmeten. Tillsätt mjölkblandningen. Rör till en jämn smet och blanda till sist i vattnet.
Marängtäcke Blanda äggvitor, strösocker och vaniljsocker i en bunke och vispa till ett fast hårt skum.
Häll kaksmeten i en långpanna (30 x 40 centimeter) klädd med bakplåtspapper. Bred ut marängsmeten över kaksmeten och strö på vinbären.
Grädda kakan i nedersta delen av ugnen cirka 15 minuter. Öka ugnsvärmen till 250 grader och flytta upp kakan ett steg. Grädda i ytterligare cirka 3 minuter eller tills marängen börjar få lite färg. Låt kakan svalna innan du skär den i bitar.