Läsar-recept

Marängbakelse i långpanna

Gullis Arnoldsson berättar att hon hittade det här goda receptet i en tidning för länge sedan.

Tillagningstid: 50 minuter
15 stycken

Du behöver

  • 50 g smör
  • 1.5 dl mjölk
  • 3 st äggulor
  • 2 dl strösocker (180 g)
  • 4 dl vetemjöl (240 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker (10 g)
  • 2 msk vatten hett

Marängtäcke

3 st äggvitor
3 dl strösocker (270 g)
1 msk vaniljsocker
5 dl röda vinbärsklasar rensade

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Smält smöret och blanda med mjölken. Vispa äggulor och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i äggsmeten. Tillsätt mjölkblandningen. Rör till en jämn smet och blanda till sist i vattnet.

3

Marängtäcke Blanda äggvitor, strösocker och vaniljsocker i en bunke och vispa till ett fast hårt skum.

4

Häll kaksmeten i en långpanna (30 x 40 centimeter) klädd med bakplåtspapper. Bred ut marängsmeten över kaksmeten och strö på vinbären.

5

Grädda kakan i nedersta delen av ugnen cirka 15 minuter. Öka ugnsvärmen till 250 grader och flytta upp kakan ett steg. Grädda i ytterligare cirka 3 minuter eller tills marängen börjar få lite färg. Låt kakan svalna innan du skär den i bitar.


Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top