Marinerad entrecôte

Du behöver 4 skiva entrecôte Marinad: 0.5 dl balsamvinäger 0.5 dl olivolja 0.5 kruka basilikablad 1 tsk svartpeppar 2 st vitlöksklyftor skivade 2 tsk pressad...


4 portioner

Du behöver

  • 4 skiva entrecôte

Marinad:

0.5 dl balsamvinäger
0.5 dl olivolja
0.5 kruka basilikablad
1 tsk svartpeppar
2 st vitlöksklyftor skivade
2 tsk pressad citronsaft

Gör så här

1
Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg ner köttet och marinera i minst 30 minuter.

2
Ta upp köttet ur marinaden. Låt det rinna av och grilla skivorna i cirka 2-3 minuter på varje sida.


Kommentar:
Servera med minifrittata och någon av de goda rörorna (se länkar)
Uteslut minifrittata vid ägg- och mjölkallergi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top