Marinerade kycklingspett med basilika- och parmesandressing

Du behöver 8 st bambuspett 4 st kycklingfiléer 1 st vitlöksklyfta hackad 0.75 dl pressad citron 1 st citron det rivna skalet av 1.5 dl...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 8 st bambuspett
  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 st vitlöksklyfta hackad
  • 0.75 dl pressad citron
  • 1 st citron det rivna skalet av
  • 1.5 dl matolja
  • salt och peppar

Basilika- och parmesandressing:

3 st äggulor
1 msk vitvinsvinäger
3 dl matolja
1 dl Parmesan riven
basilika bladen och de späda stjälkarna från en kruka
0.5 dl vatten
salt och peppar

Gör så här

1
Lägg bambuspetten i blöt i en halvtimme.

2
Dela kycklingfiléerna på längden, trä upp dem på spetten. Rör ihop vitlök, citron, citronskal och matolja till en marinad, slå över spetten. Ställ kallt i 2–3 timmar före grillning.

3
Dressing Lägg äggulor och vinäger i en mixer. Starta mixern, tillsätt hälften av oljan med jämn stråle. Lägg i parmesan och bladen och de späda stjälkarna från basilikan, tillsätt resten av oljan. Späd med vatten och smaka av med salt och peppar.

4
Grilla spetten runt om i 6–7 minuter, salta och peppra.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top