Matmuffins med tomat och grönkål

Du behöver olja Att steka i 1 st vitlöksklyftor 1 stor vitlöksklyftastor 5 st soltorkade tomater i olja 5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 0,5...

Tillagningstid: 40 minuter
10 stycken

Du behöver

  • olja Att steka i
  • 1 st vitlöksklyftor 1 stor vitlöksklyftastor
  • 5 st soltorkade tomater i olja
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 3 st ägg
  • 2,5 dl filmjölk
  • 50 g smält smör
  • 100 g fetaost tärnad
  • 100 g grönkål 70 g ansad

Gör så här

1

Skölj grönkålen och skär bort de tjocka bladnerverna. Strimla kålen och stek i olja på medelvärme i 2 minuter. Pressa i vitlöken och stek i ytterligare 2 minuter. Låt svalna.

2

Låt de soltorkade tomaterna rinna av och skär dem i bitar. 

3

Sätt ugnen på 225 grader.

4

Blanda mjöl, bakpulver och salt. Rör ihop ägg, filmjölk, smält smör och vänd till sist ned grönkål, tomater och mjölblandningen.

5

Fördela muffinssmeten i pappersformar, gärna i en muffinsplåt, och stick ned några tärningar fetaost i varje muffins.

6

Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter tills muffinsen börjar få fin färg. De kan ätas ljumma eller kalla och går bra att frysa.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top