Mjölkchokladpannacotta med hallonkaramell

Av Måns Falk.

Okänd
4 portioner
166 röstande. Du har satt betyget 4.

Du behöver

  • 2 gelatinblad
  • 4 dl mellangrädde
  • 150 g mjölkchoklad i bitar
  • 1/2 dl strösocker
  • 250 g frysta hallon (halvtinade)
  • 1 msk vatten
  • ev hallon till garnering

Gör så här

1
Lägg gelatinbladen i blöt i 10 minuter. Koka upp grädden och chok- laden. Dra den från värmen och vispa så att chokladen smälter. Krama ur gelatinet och vispa ut bladen i gräddchokladen. Häll upp i portionsglas eller skålar. Ställ kallt i 3 timmar.
2
3
Häll sockret i en kastrull. Ställ på spisen, när sockret har smält och börjar bli gyllenbrunt häller du i hallonen och vattnet. Koka försiktigt så att sockret löser sig. Låt kallna. Sila bort kärnorna om du vill.
4
Toppa pannacottan med hallonkaramellen och eventuellt ett par hallon.

Recept // Fler frukt & bärrecept