Mograbiahsallad med bakad fetaost

Du behöver 300 g fetaost 1 msk olivolja svartpeppar 3 dl mograbiah pärlcouscous 200 g jordgubbar färska 0.5 st gurka 1 st avokado 1 kruka...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 300 g fetaost
  • 1 msk olivolja
  • svartpeppar
  • 3 dl mograbiah pärlcouscous
  • 200 g jordgubbar färska
  • 0.5 st gurka
  • 1 st avokado
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka persilja

Dressing

1 st röd chili en liten
2 msk olivolja
1 st citron saften
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Dela fetaosten i fyra bitar och lägg dem på ett stort ark ugnsfolie i en ugnsfast form. Ringla över olivoljan, peppra lite och förslut sedan folien runt osten. Baka i ugnen i 15 minuter.

2

Koka under tiden mograbiah i lättsaltat vatten i 15 minuter och skölj den sedan i kallt vatten. Låt rinna av och häll upp på ett stort fat. 

3

Rensa och skiva jordgubbarna medan couscousen kokar. Skala gurkan, dela den på längden, gröp ur kärnhuset med en sked och skär sedan gurkan i grova skivor. Dela, skala och kärna ur avokadon och klyfta köttet. Hacka örterna. Blanda allt med couscousen på fatet.

4

Dela, kärna ur och strimla chilin fint. Blanda den med olivolja, citronsaft, salt och peppar till en dressing. Lägg upp de varma fetaostbitarna på couscoussalladen och ringla över dressingen. 


Kommentar:
Blanda gärna salladen med dressingen och låt den stå och dra en stund innan servering. Fetaosten är dock godast nybakad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top