Morotskaka med glasyr

Av Kerstin Alvestrand.

Okänd
8 portioner
45 röstande. Du har satt betyget 2.

Du behöver

  • 8 ägg
  • 8 dl socker
  • 8 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 4 tsk bikarbonat
  • 4 tsk kanel
  • nästan 1 kg rivna morötter
  • Glasyr:
  • 200 g avsvalnat smält smör eller margarin
  • 2 pkt philadelphiaost
  • 1 pkt florsocker, nästan!
  • 3 msk äkta vaniljsocker

Gör så här

1
1. Vispa ägg och socker pösigt.
2
2. Blanda resten av ingredienserna till kakan i äggsmeten.
3
3. Klä en stor plåt med höga kanter med bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda 40-50 minuter i 175 grader. Prova om kakan är klar med provsticka.
4
5
Så här gör du glasyren:
6
1. Låt kakan svalna. Skär den sedan i ca 5 x 5 cm stora rutor med vass kniv.
7
2. Bred på glasyren. Det går enklast om man först lägger en klick på varje kaka och sedan breder ut den med baksidan av en förskärare.

Kommentar:
Räcker till en ugnsplåt med höga kanter. Sedan beror det ju på hur många bitar man äter av kakan. Utan glasyr går den utmärkt att frysa. Anna Karin Delin, Trädgårdscaféet Slottsträdgården Ulriksdal, är anvarig för receptet.

Recept // Fler övrigtrecept