Morotslåda i mikron

Av Malin Ottosson.

Tillagningstid: 35 minuter
1 portion
7 röstande. Du har satt betyget 3.

Du behöver

  • 1 stor morot
  • ½ purjolök, den gröna delen
  • rapsolja att steka i
  • 1 burk (à 250 g) keso
  • 2–3 ägg
  • 1 tsk örtsalt
  • svartpeppar
  • ev gräslök
  • riven ost att strö över

Gör så här

1
Riv moroten grovt. Dela purjon och skölj den. Skär i tunna skivor. Stek morot och purjo lätt i rapsolja.
2
Rör ihop keso, ägg, örtsalt, peppar och eventuellt finhackad gräslök efter smak. Blanda i morots- och purjofräset. Lägg i en smord form som tål mikro. Strö över riven ost och tillaga på full effekt (750 W) i 6 minuter och ytterligare 6 minuter på 500 W.
3
Morotslådan är godast nygjord men är också god kall.
4
Tips! Lådan kan också göras i dubbel sats och tillagas i ugnen i 200 grader i cirka 45–50 minuter.

Kommentar:
Detta är ett läsarrecept från Lena Johansson i Norrköping.

Recept // Fler grönsakerrecept