Du behöver
- 1 st morot stor
- 0.5 st purjolök den gröna delen
- rapsolja att steka i
- 1 st burk keso à 250 g
- 2.5 st ägg
- 1 tsk örtsalt
- svartpeppar
- gräslök ev
- ost riven, att strö över
Gör så här
1
Riv moroten grovt. Dela purjon och skölj den. Skär i tunna skivor. Stek morot och purjo lätt i rapsolja.
2
Rör ihop keso, ägg, örtsalt, peppar och eventuellt finhackad gräslök efter smak. Blanda i morots- och purjofräset. Lägg i en smord form som tål mikro. Strö över riven ost och tillaga på full effekt (750 W) i 6 minuter och ytterligare 6 minuter på 500 W.
3
Morotslådan är godast nygjord men är också god kall.
4
Tips! Lådan kan också göras i dubbel sats och tillagas i ugnen i 200 grader i cirka 45–50 minuter.
Detta är ett läsarrecept från Lena Johansson i Norrköping.