Omelett med fetaost, oliver och timjan

Du behöver 6 st ägg 1 dl crème fraîche salt och peppar 2 msk olja 200 g fetaost 16 st kalamataoliver små 1 kruka färsk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 6 st ägg
  • 1 dl crème fraîche
  • salt och peppar
  • 2 msk olja
  • 200 g fetaost
  • 16 st kalamataoliver små
  • 1 kruka färsk timjan

Tillbehör:

mâchesallad

Gör så här

1
1 Knäck äggen och rör ihop med creme fraiche. Salta och peppra.

2
2 Smörj portionsformarna med olja och häll i äggröran.

3
3 Strö över smulor av fetaost, hela oliver och blad av timjan.

4
4 Stek omeletten i ugn i 200 grader tills den stannat och blivit härligt krämig, cirka 10–15 minuter.

5
5 Servera med machésallad. Avsluta med en frukt.


Kommentar:
Tips!
Det går också att grädda en stor omelett i vanlig stekpanna på spisen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top