Du behöver

  • 16–20 nypotatisar (färskpotatisar)
  • ca 12 champinjoner
  • 5–6 schalottenlökar
  • 4–5 vitlöksklyftor
  • 4 ark aluminiumfolie
  • ca 100 g lättorkade, marinerade
  • körsbärstomater
  • färska kvistar av timjan, salvia och rosmarin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm pepparmix
  • 2–3 msk olivolja
  • pinjenötter eller solrosfrön

Gör så här

1
Skrapa och skölj potatisarna. Dela eventuellt stora exemplar. Ansa och dela champinjonerna. Skala och skär schalottenlökarna i bitar och vitlöksklyftorna i skivor.
2
Blanda potatis, lök och champinjoner i en skål. Låt tomaterna rinna av och tillsätt dem. Lägg i rikligt med klippta örtkvistar, salta och peppra. Häll på oljan och blanda alltsammans väl.
3
Lägg ut foliearken och fördela potatisblandningen mitt på varje ark. Förslut dem väl och placera dem i en långpanna. Placera den längs ner i ugnen, 200 grader, cirka 40 minuter, tills potatisen är mjuk.
4
Rosta pinjenötter eller solrosfrön i en torr het stekpanna.
5
Låt var och en öppna sitt potatispaket direkt på tallriken och själv strö över rostade pinjenötter eller solrosfrön.
6
Knytena kan göras i förväg och hettas upp på grillen då kycklingen är klar.


Recept // Fler potatis & rotfrukterrecept