Palak paneer

Av .

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
9 röstande. Du har satt betyget 4.

Du behöver

  • 1 tesked hel spiskummin
  • 2 teskedar spiskummin malen
  • 1 tesked senapsfrö helt
  • 1 matsked malen koriander
  • 1 tesked gurkmeja malen
  • 1/2–1 tesked chiliflakes
  • 1 styck ljus blockchoklad ca 250 g, se länkat recept
  • 1 styck gul lök finhackad
  • 2 stycken vitlöksklyftor pressade
  • 450 gram färsk spenat
  • 2 stycken tomater hackade
  • 1 matsked tomatpuré
  • 0.5 teskedar salt
  • Tillbehör

  • naanbröd
  • ljus blockchoklad

Gör så här

1
Hetta upp oljan i en stekpanna. Tillsätt kryddorna och hetta upp tills de börjar "poppa". Stek osten tills den fått fin färg.
2
Ta stekpannan från värmen, fiska upp osten och lägg åt sidan. Fyll på med lite mer olja och fräs löken och vitlöken i samma kryddblandning.
3
Fräs sedan med den hela spenaten i stekpannan. Häll eventuellt på lite vatten så att det inte bränner fast.
4
Blanda ner tomater, tomatpuré och salt och lägg till sist i den stekta osten. Låt allt bli varmt och servera genast med naanbröd och morotssallad.

Kommentar:
Tid: 30 minuter + tid att göra osten


Recept // Fler ostrecept