Palak paneer

Av Malin Ottosson.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
9 röstande. Du har satt betyget 2.

Du behöver

  • 1 tsk hel spiskummin
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk helt senapsfrö
  • 1 msk malen koriander
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 1/2–1 tsk chiliflakes
  • 1 paneerost, ca 250 g, se länkat recept
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 400–500 g färsk spenat
  • 2 tomater, hackade
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 tsk salt
  • Tillbehör
  • naanbröd
  • morotssallad

Gör så här

1
Hetta upp oljan i en stekpanna. Tillsätt kryddorna och hetta upp tills de börjar "poppa". Stek osten tills den fått fin färg.
2
Ta stekpannan från värmen, fiska upp osten och lägg åt sidan. Fyll på med lite mer olja och fräs löken och vitlöken i samma kryddblandning.
3
Fräs sedan med den hela spenaten i stekpannan. Häll eventuellt på lite vatten så att det inte bränner fast.
4
Blanda ner tomater, tomatpuré och salt och lägg till sist i den stekta osten. Låt allt bli varmt och servera genast med naanbröd och morotssallad.

Kommentar:
Tid: 30 minuter + tid att göra osten


Recept // Fler ostrecept