Palak paneer

Du behöver 1 tsk hel spiskummin 2 tsk spiskummin malen 1 tsk senapsfrö helt 1 msk malen koriander 1 tsk gurkmeja malen 1/2–1 tsk chiliflakes...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 tsk hel spiskummin
  • 2 tsk spiskummin malen
  • 1 tsk senapsfrö helt
  • 1 msk malen koriander
  • 1 tsk gurkmeja malen
  • 1/2–1 tsk chiliflakes
  • 1 st ljus blockchoklad ca 250 g, se länkat recept
  • 1 st gul lök finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor pressade
  • 450 g färsk spenat
  • 2 st tomater hackade
  • 1 msk tomatpuré
  • 0.5 tsk salt

Tillbehör

naanbröd
ljus blockchoklad

Gör så här

1
Hetta upp oljan i en stekpanna. Tillsätt kryddorna och hetta upp tills de börjar “poppa”. Stek osten tills den fått fin färg.

2
Ta stekpannan från värmen, fiska upp osten och lägg åt sidan. Fyll på med lite mer olja och fräs löken och vitlöken i samma kryddblandning.

3
Fräs sedan med den hela spenaten i stekpannan. Häll eventuellt på lite vatten så att det inte bränner fast.

4
Blanda ner tomater, tomatpuré och salt och lägg till sist i den stekta osten. Låt allt bli varmt och servera genast med naanbröd och morotssallad.


Kommentar:
Tid: 30 minuter + tid att göra osten

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top