Du behöver
- 22.5 st färskpotatisar små
- 1 st dill knippe
- 0.5 dl vetemjöl
- 1 dl ströbröd
- 2 st äggulor
- salt och peppar
- 4 st spättafiléer stora
- smör ca 100 gram
- 1 st citron skal och saft
Gör så här
1
1. Sätt potatisen på kokning. Salta vattnet och lägg i en dillkvist.
2
2. Blanda ihop mjöl, ströbröd, salt och peppar. Vispa upp äggulorna. Vänd fisken först i äggulorna och sedan i ströbrödsblandningen. Lägg direkt ner i varm panna med smör. Stek ett par minuter på
3
varje sida tills paneringen är gyllenbrun.
4
3. Ta fisken ur pannan och klicka i en stor klick smör. När smöret smält, häll av potatisarna och lägg ner i smöret. Riv över citronskalet och ett par dillkvistar. Strö över
5
en nypa flingsalt. Skaka pannan.
6
4. Ta upp potatisarna. Pressa ner saften från en citron i smöret som är kvar i pannan. Värm på och häll över fisken precis före servering. Garnera med citronklyftor.
Näringsvärde: Kcal 562, Fett 31 g, Kolhydrater 41 g, Fibrer 3 g