Pankopanerad fisk på sej eller kolja

Du behöver 400 g sej eller kolja salt nymald svartpeppar 1.5 dl vetemjöl 2 st ägg vispade 2 dl panko smör till stekning Gör så...


4 portioner

Du behöver

  • 400 g sej eller kolja
  • salt nymald svartpeppar
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 st ägg vispade
  • 2 dl panko
  • smör till stekning

Gör så här

1
Skär fisken i fina bitar. Salta och peppra lätt. Vänd fisken först i mjöl, sedan i ägg och till slut i pankosmulor. Lägg bitarna på ett ugnsgaller så faller överflödiga smulor av.

2
Hetta upp matfettet i en teflonpanna. Stek fiskbitarna på medelvärme tills de är knapriga och gyllene. Låt rinna av på papper. Servera bums.


Kommentar:
Det här receptet är specialskrivet för att passa barn. Ett bra sätt att presentera nya råvaror för barn är att pankopanera dem.
Pankosmulor, små flisor av ett specialbakat bröd, hittar du ofta på asiatiska hyllan i vanliga affärer men bättre och billigare finns i asiatiska butiker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top