Pannkakor med plommonsylt

Du behöver 2 ägg 1 msk strösocker 1/2 tsk salt 2 dl vetemjöl 2 1/2 dl mjölk 2 msk olja Gör så här 1 Vispa...


4 portioner

Du behöver

  • 2 ägg
  • 1 msk strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 2 msk olja

Gör så här

1
Vispa upp äggen lätt i en bunke. Vispa därefter ner övriga ingredienser till en slät smet. Låt den svälla minst 30 minuter, helst över natten, i kylskåp.

2
Stek pannkakor, de ska inte vara för tunna, med några droppar olja i stekpannan. Servera dem varma med sylt.


Kommentar:
En estnisk rätt, komponerad av Milvi Kivistik från Peraküla nära Estlands Östersjökust. Klicka på länkarna för fler recept!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top